Love

My E-day Part 2 - Outfit & Make up Review

www.tips-fb.com

Ouh! I hate Monday!
Gila mengada kan bila hari keja ja mula la nak benci bagai..uhuu~
masih dalam mood bertunang..
so today saya nak review serba sedikit pasal my outfit untuk
majlis pertunangan yang lepas..
Maaf kalau ada yang menyampah bila saya tak abis-abis dengan E-day saya..
kalau ada rasa begitu sila jangan baca okeh.. :p

Untuk E-day outfit saya pilih Arabian concept..
makanya pilihan saya adalah jubah..
Sebenarnya En.Tunang bgtau yang family dia
nak datang meminang 6 hari sebelum majlis..
boleh korang bayangkan betapa kelam kabutnya aku
untuk buat preparation..
buat itu tak kena, ini tak kena..aduhai~
 Perkara pertama yang saya buat adalah pegi booking make up
kat Butik Pengantin Andaman Patimah,Taman Sejati, Sg. Petani..
sambil-sambil deal pasal make up smbil-sambil usha baju kat situ..
Awal-awal lagi saya dah jangka memang saya akan
menghadapi masalah untuk mencari baju disebabkan oleh
ketinggian saya..i'm 165cm okeh..
try baju yang bekenan & sedia ada kat situ but sadly semuanya singkat..
okeh~hampa!

Disebabkan kesuntukkan masa & malas nak pikir lebih-lebih
pasal baju saya mintak tolong auntie Patimah untuk cari jubah
yang sesuai dengan ketinggian saya..
Finally, jumpa gak..& yang paling best warnanya Romantic Purple..
suka!
Tapi besar gabak baju tu..so auntie cakap tak pa bleh alter..
okeh..dia amik actual size aku suma..Done!
Veil pun Done!
Kesimpulannya, jubah & veil sewa sajee..

Make up Review

i love fake eyelashes..
Ramai cakap make up saya on that day sangat natural & sgt santek..
thank you Tora-Tora (my E-day MUA)
Meh close up dekat sikit meh..
Yang penting En.Tunang sgt suka dengan make up saya hari tu..hee~
My E-day MUA, Mastura a.k.a Tora-Tora..dia ni actually freelance MUA..
1 more thing, dia ni adalah ex-schoolmate saya masa secondary school dolu-dolu..hee~
kepada B2B area Sg. Petani yang berminat nk hire dia as ur MUA nanti saya akan bagi Tora-Tora
punya contact no. ye..tapi kena booking awal sebab dia dh dapat banyak job smpai hujung tahun ni tau..
Anyway, saya sangat berpuas hati dengan hasil kerja Tora-Tora.. :)

Jubah & Veil & Head Accessories Review

Gambaran penuh Jubah untuk E-day..
Okeh~tau saya semakin membesar sihat & kuat..wawawa~
Love the colours, the beads & also the materials..
Tapi..tapi..Jubah ni sewa sajee ye..
 
 Untuk Veil pulak memang saya nak sangat pakai veil yang labuh meleret tp
takla sampai mencecah tanah..cantikkan veil ni??
ditambah pulak dengan aksesori ala arabian kat bahagian
ats kepala tuh..memang jadi minah Arab sat la aritu..hee~

Veil purple santek.. :)

Tak tau benda alah atas kepala ni panggil apa
tapi ia la yang menyerlahkan penampilan Arabian saya pada hari tu..
Ya Habibi Ya Maulana..hukhuk~

Habis..Sekian!


Terima Kasih Daun Keladi.
Nanti Datang Baca Lagi.

4 comments:

Asfiza said... Click To Reply!

mekap awak cantik lah :D

::eLeya:: said... Click To Reply!
This comment has been removed by the author.
::eLeya:: said... Click To Reply!

MUA make upkan dear..cantik la..kalau make up sendiri tak tau cmna rupa..hee~

ada mokhtar said... Click To Reply!

Dear, boleh mntk contct no mua tu x..? Thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...