Love

3D 4D Scan @ 32 weeks

www.tips-fb.com

Selamat pagi!!
Harini mood agak ok..
So far my pregnancy journey is good..
tp tak la good yang amat sangat sebab bila perut dah semakin membesar
& baby pon semakin aktif so pergerakan semakin terbatas..
ditambah plak bengkak kaki yang semakin susah nak surut..
Ada gak rasa sakit-sakit kat pinggang, tulang punggung & tulang kat bahagian atas my private part..
Ehmm~baru la paham betapa susahnya nak jadi sorang ibu..
sangat-sangat menginsafkan..
Macam ni la mama aku rasa dulu kan.. *touching*

Sebenarnya hari ni aku nak expose my baby face bila dah masuk 32 weeks ni..
kemarin pegi scan 3D 4D scan kat Hospital Pantai Sungai Petani ngan hubby..
before ada call hospital nak wat appointment untuk scan tp time tu baby baru 28 weeks..
Gynae cakap waktu yang sesuai wat 3D 4D scan is around 31 - 32 weeks..gituu~
Before this ada terbaca yang ada doctor or gynae yang cakap untuk wat 3D 4D scan
adalah sebelum 30 weeks kan..ntah la..I is ikot saja..asal dpt tengok my baby's in my tummy..

See~my little cupid tengah tdo kot time ni..
susah bebenor nak tengok muka dia tau..hai la sygibu..
jenuh Dr. June George, gynae yg entertain kitorang tu cari the best part supaya
nampak muka baby..ditutup mukanya dengan tangan plak..

haa~yg ni nampak bnyk la sikit muka baby.. *dah bnyk, sikit pulak..apakah.. >.<'*
pipi mak ai~tembam..geram ibu ngan ayah tengok ok..
Alhamdulillah~baby progress suma in a good condition..
berat baby dah around 2.1kg & it's normal..
syukur ya Allah..

Tau tak bila nampak muka baby kat screen time scan tu rasa 
sangat-sangat terharu..macam tak percaya ja dalam rahim aku ni
ada little someone..terima kasih ya Allah atas kurniaan Mu yang tidak ternilai ni..
Hubby senyum memanjang sepanjang time scan tu..excited lettew..heheh~

Dan~dan~
i want to officially announce that my little cupid insyaAllah will be a ...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sekian terima kasih.. >.<'

p/s: tak sabarnya nak jumpa my little cupid..nak gomol-gomol baby..hehehe~ibu will do anything for you, syg..take care of yourself inside my dear..ibu & ayah love you sangat-sangat..
"Ya Allah peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan Mu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.
Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperut ku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal.
Ya Allah panjangkanlah umurnya sihatkanlah
badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam". Ameen.


Terima Kasih Daun Keladi.
Nanti Datang Baca Lagi.

6 comments:

Mrs Lurve said... Click To Reply!

wahh baby girl ehh...mesti comel,
awak nak tnyala, bape kos wat 3d di hospital pantai?

::eLeya:: said... Click To Reply!

hope so..heheh~dear,
registration + consultation + ultrasound scan = RM130.. =)

LydSunshine said... Click To Reply!

Tersenyum sendiri baca entry ni. Perasaan bila terbayang ada nyawa yang hidup dalam rahim ni sangat indah kan? Rasa mcm dia comel sgt. Terutamanya bila dia bergerak2. Saya selalu terfikir, "apa la awk buat tu nak".

diana said... Click To Reply!

tahniah..
kena pikir2 nama dah ni..
heheh..
tembam nya pipi..agak2 ikut muka sapa tu???

cik chinta said... Click To Reply!

Snoknye...tharu jg bc. Sni xde 3d 4d...tgu bby kuo. Hrp siht mcm bby leya jg

::eLeya:: said... Click To Reply!

lydsunshine~rasa miracle sgt kan..kuasa Allah =)

Diana~tq dear..kalau tgk pipi tu, ikut ibu kot..huhuhu~

cik chinta~insyaAllah, smoga bb kamu pon sihat2 jugak.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...