Love

21 weeks..Twins??

www.tips-fb.com

Assalamualaikum~
 
Macam tak percaya ja baby dalam my tummy dh 21 weeks..tak sabarnya nak jumpa baby.. ke babies?? ahaks! Napa plak tetiba sebut pasal kembar bagai nih?? hee~ camni, kemarin sementara tunggu Asar, aku call hubby mengadu kaki bengkak yang amat..nak jalan pon susah..nak solat pon seksa gak rasa sebab bangun duduk kan..then cakap kat hubby nak pegi klinik panel la sebab kaki ni bengkak lebih teruk dari biasa..risau gak..then abis keja trus pegi klinik & wat checkup segala..aku tunjuk kaki aku yang bengkak gilas vavi tuh..then doctor cakap maybe aku banyak sangat makan masin kot..eh~tak lah, mana ada i makan masin, doctor..then dia cakap maybe aku banyak makan keropok kot..kan keropok kan ada banyak garam gak..lagi la aku tak makan..dari kecik lagi aku memang kureng makan keropok..keropok ikan terengganu or keropok lekor / losong aku makan lah..hee~
 
Ada gak aku tanya doctor kot-kot aku ada kidney problem ka sebab kaki bengkak sangat nih then dia cakap tak la..bukan sebab kidneys..ceh~pepandai ja aku ni kan..then untuk puaskan hati aku, dia mintak aku bagi urine untuk test either my kidneys ada problem or tak..whwn results came out, my urine is clean..ok 100%..takda masalah apa pon..Doctor cakap dia buat 10 test untuk urine aku & sumanya ok-ok sajee..Alhamdulillah~
 
Lepas dah settle pasal urine, dia suruh aku baring, nak check keadaan baby..dia ada letak alat apa ntah kat my belly & yang bez sangat aku dengar heart beat baby yang sangat clear & kuat.. MasyaAllah~macam tak percaya ja ada jantung yang berdenyut di dalam rahim aku.. =.=' Tapi sayang hubby tak ada sama untuk dengar heartbeat our baby..ehmm~kalau tak mesti dia excited sangat..Alhamdulillah baby sihat..Aminn~
 
Dalam pada tu doctor ada tnya aku penah tak pegi scan kat tempat lain selain dari kat dia before this.. then aku cakap la ada time pegi wat buku merah kat Klinik Kesihatan Ibu & Anak..then tau apa dia tnya lagi.."How many babies can you see at that time?"..heran gak aku napa dia tnya camtu then aku jawab la, "Only 1 doctor..y?".. then doctor tu cakap selalunya kalau preggy mummy kakinya bengkak awal-awal ni percentage untuk mengandungkan kembar adalah tinggi..Gulllpp~ tapi aku rasa tak kot sebab memang mama, adik aku & mak cik aku pon ada yang kaki bengkak dari awal preggy lagi..takdanya dapat anak kembar pon..hehhe~keturunan kot..
 
Lepas siap check up suma doctor advice suruh aku jangan makan masin..jaga kesihatan betul-betul sebab berat aku dah mencanak naik..Alhamdulillah tekanan darah suma ok..keluar ja dari klinik trus call hubby, story kat dia pasal yang doctor ckp pasal TWINS tu..dia terkejut & suruh aku p scan time tu gak..hehehe~aku punya la tahan diri nih nak scan ngan dia tetiba dia suruh aku scan la la tu gak..alahai suami..tau la awak excited nak tau wifey awak ni pregnant twin ke tak..last2, kitorang decide nak pegi scan this weekend..mana tau, kalau ada rezeki bleh tau gender baby sekali..wah~~syoknya! tak sabar la.. =)
 
 
 
 


Terima Kasih Daun Keladi.
Nanti Datang Baca Lagi.

2 comments:

Mrs Lurve said... Click To Reply!

kalo dpt twins..best jgk. ada tau yg dh 7month preggy baru tau rupanya ada twins dlm tue hihihih..

::eLeya:: said... Click To Reply!

hee~mmg kan..syok woo kalau betol2 twin..eh, btol ke ada yg 7mth baru tau twins??syok2~ >.<'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...