Love

Hari Keluarga Hj. Che Rus & Hjh. Saayah 2011

www.tips-fb.com

Entry kali ni serious i tell you that there're too many pictures so don't think i'll eloborate too much about the gathering..ok la aku summarize kan la eh..Hari Keluarga ni adalah side my abah..It was held on 8th Nov 2011 lepas, raya Haji yang ke-3 @ Taman Desa Aman, Padang Meha, Kulim, Kedah..umah Abah Njang merangkap anak ke-5 dari 12 adik beradik anak-anak Hj. Che Rus & Hjh. Saayah..ramai kan siblings abah aku..12 beradik woo..hee~abah aku anak ke-6..tp yang ada hari tu tak cukup 12 family (since suma adik beradik abah aku dh berkeluarga) sbb adik abah yang bongsu tak dapat balik..

Even tok & tokwan aku dah lama meninggal tapi ikatan kekeluargaan kami sangat-sangat rapat..kalau bukan hari raya pon kami akan berkumpul ramai-ramai..wat makan-makan ka, borak-borak ka & kalau dah ramai-ramai berkumpul mesti akan wat doa tahlil gak untuk ahli keluarga yang dh kembali ke rahmatullah..so, walaupun mereka-mereka yang dh tak da di dunia bersama-sama kami tp kami semua masih sentiasa mengingati mereka di alam sana..lagi-lagi arwah tokwan - Hj. Che Rus & arwah tok - Hjh. Saayah..npa eh rasa sayu ja time aku menaip nama arwah tok & tokwan ni..rindu betul..okeh,tak tipu..aku menangis sekarang T__T ..semoga roh mereka dicucuri rahmat & semoga doa anak-anak & cucu cicit kalian akan sentiasa mengiringi kalian..AMIN~ T__ T

Dah-dah namao nanes lagi..senyum-senyum sket..kat bawah ni aku letak bnyak picta sekitar Hari Keluarga besar kami..shayang shumua-shumua.. ◠‿◠


the crowd..ini cuma sebahagian..



the preps before sukaneka..

the lady boss 1 of urusetia.. *setia la sgt..asyik gelak ja keja aku..wawawa~*


the canopy..time ni pagi..aroun 9a.m tp cuaca mendung+hujan renyai-renyai..ramai yang belum sampai time ni..


Ni baru Lady Boss..my dear Onie..adik abah yang ke brapa eh?aku tak ingat susunan..teruk kan??dia la yang bertungkus lumus manage sukaneka utk family gathering ni..memang bez+menarik..yala cikgu la katakan banyak la idea dia..eh~nk tau 1 rahsia tak? Onie aku ni adalah cikgu pertama aku tau..aku skolah tadika kat dia ah..time tu umur aku 5thn..masa aku skolah tadika kat dia, setiap kali abah aku beli pencil colour baru Onie mesti akan sorokkan pensel colour yang warna coklat sbb kalau ada colour tu suma benda aku akan colour ngan colour coklat..hahahaha~kan budak2 tadika selalu colour2..syhhh~jgn bagitau ssapa rahsia ni.. ◠‿◠


the presents..even present tak sehebat mana tp semangat kekeluargaan kami yang paling penting & itu adalah hadiah terhebat utk kami semua..Bangga! ◠‿◠


urusetiasetia..setia gelak ja kami ni..kalau ada kakak yanti lagi bez gelak..kehkeh~


Game Oh nenek ke cantik!..nenek2 di make up oleh cucu-cucu..memang pecah perut aku gelak time ni..sampai sakit kepala..hahahah~


tengok la hasil sentuhan cucu-cucu..very impressed!wakakaka~ssuka hati dpa ja make up muka tok mama dpa sampai jd tepung gomak dh..


mama aku pon jadik mangsa kekejaman worst make up..mama pon asyik gelakkan orang..hahaha~


Game Mr. Mama..geng-geng lelaki kena siap + pakaikan baju pada si comel..sapa paling cepat dia la paling hebat..Damia & abi dia masuk gak game ni..dpt 2nd place..dia sorang ja baby girl dlm game ni..


si comels..cute kan..suma pakai pampers ja..Rizky, Qalisy, Ayen, Damia..Faiz tak da dalam gambar..diorang ni suma sebaya..hee~


Aksi terlampau Qayra Damia Mysa..hee~tobat nanti bila kau dh besau, kau baca belog ibu kau ni kau akan malu tak hengat sebab time ni kau pakai pampers ja..wakakaka~peyuk2 ciyom2 Mia.. ◠‿◠



Mia : Eeee~abg rizky tak mayu..tak pakai baju..macam tarzan ja..muahahaha~

Rizky : Eleh~cakap orang kau pun sama..


Game seterusnya ~ Kuiz Keluarga..dalam gambar, keluarga Maznah, keluarga Mardiah, keluarga Junaidah..


Keluarga Ruslan merangkap my lovely family..tp aku tak bleh join this quiz sbb aku urusetia..dh tau suma jawapan..eh~family aku dpt no.2 tau..hebat kan pengetahuan family aku ttg keluarga besar ni..Bangga! ◠‿◠




Keluarga Mansor (Pak Ngah) bertungkus lumus jwb soklan quiz..time ni pak ngah belom smpai so seb baik ada Pak long Lee utk tolong abg Irfan & k.Ita..kalah tak apa..yang penting sporting..


Soalan utk Kuiz Keluarga..sila Click gambar utk tumbesaran yang lebih hebat..suma soklan adalah berkaitan keluarga Hj. Che Rus & Hjh. Saayah..aci tanya tau..tau tak melalui kuiz ni baru aku tau jumlah keseluruhan anak, cucu & cicit Hj. Che Rus & Hjh. Saayah setakat sekarang & yang masih hidup sahaja adalah 71 orang..OMG!ramai wo0!thanks so much to Onie sbb sangat rajin mengira bilangan kami semua.. ◠‿◠



Game Di Mana Pasangan Ku..kena cari selipar masing2 ye utk game ni..khas utk golongan belia remaja..


Lari!! Semua yang join game ni adik2 sepupu aku..hee~dh besar sumanya..cpt ja masa berlalu kan..dulu kecik lg sumanya..


Ganas woh derang ni..takut aku nengok..



Cik Biru bersama Syameer, Damia & Dino..


Pak Shu Meer tak boleh berenggang dgn Mia..muka sama kan??hee~



Mia bam-bam jalan-jalan kat taman depan umah Abah Njang..tengok la pipi dia..macam pau kan??heheh~Comel gila!


Kediaman Rasmi En. Habib B. Che Rus a.k.a Abah Njang & Pn. Zurina Hassan a.k.a Mama Njang & anak-anak..



Ramai-ramai bez.. ◠‿◠


Bola beracun utk Warga Emas..



Apa ntah nama game ni tak ingat..juga utk warga emas..


Final game utk si kecil..



Last but not least, gambar cik empunya blog bersama Dino Mia..ngeh-ngeh~


Amacam??berpinar tak mata tengok gambar-gambar family aku??heheheh~bukan apa..saja abadikan Hari Keluarga tahun ni kat blog aku yang tak seberapa ni..boleh jadikan kenangan..next year punya Hari Keluarga for sure punya bertambah ahlinya..hee~yala..ada yang dapat baby baru..ada yang akan berkahwin bg yang belum berkahwin termasuk aku ..Semoga ikatan kekeluargaan ini akan berkekalan sehingga ke generasi ke seterusnya & semoga kami semua akan terus bersatu serta sayang menyayangi antara satu sama lain..finally, aku bangga mempunyai keluarga besar.. ◠‿◠




Terima Kasih Daun Keladi.
Nanti Datang Baca Lagi.

2 comments:

Dilakochan said... Click To Reply!

whoahhh...seronok nya ade gath family camni. siap ade game!

::eLeya:: said... Click To Reply!

hee~a'ah dear..besh!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...