Love

Babymoon Trip @ Langkawi Part 1

www.tips-fb.com


Ehem~Babymoon trip la pulak kan..hehehe~yela perot dah besau pon ada hati nak pegi trip bagai..actually kitorang plan nak ke Langkawi ni lepas kawen tapi dah masing-masing bz tup-tup perot dh besar nak tak nak kena gak pegi Langkawi sebelum aku bersalin..lepas bersalin maybe amik masa plak nk pegi jalan jauh-jauh lelama sebab ada baby kan..kesian baby nanti..dah besar sikit ok la..baru bleh bwak baby sama..tak kan nak tinggal ngan tok mama plak kan..

Here we go! Pulau Langkawi..kitorang gerak dari umah around 11.30 pagi..
naik feri kat Kuala Perlis..memula hubby nak naik ikut Kuala Kedah tapi lama la..around 2 jam gak kalau ikot Kuala Kedah..uh~lama tuh..confirm-confirm akan mabuk laut punya..tak sanggup..last-last kitorang decide naik ikot Kuala Perlis la cpt sikit sampai & yang penting tak lama dlm feri which is around 45min ja..

Hubby & wifey..
Panas & tak selesa okeh dlm feri ni..aircond dia mcm xberapa sejuk..
tp nasib baik 45min ja tak 2jam..

Sampai kat Langkawi kitorang check in area pekan Kuah..rehat+tido kejap then lepas 
maghrib baru kitorang keluar untuk jalan-jalan + cari makan sebab masing-masing dah lapar tak hengat..
1st place kitorang berjimba-jimbaan di Dataran Lang..ramai la orang..cuti sekolah kan..oh lupa, kitorang pegi sana 3hari 2malam (27 Dec - 29 Dec 2012)..kan bebudak skolah cuti lagi time tuh..

Nasib ada Mr.Tripod..kalau bercuti berdua ja make sure bawak tripod okeh..
senang..tak yah nak tebal2kan muka mintak tlg org len snap gambar korang..
biar penat sikit berlari-lari sementara lampu merah kat dslr tu kelip-kelip..hahaha~

Time ni aku dah around 26 weeks..
amacam?? pipi ada rupa macam donut x? nyum~ nyum~

Sesi menayang perot..

Lelaki ini memang begini bila dibiarkan..maafkan suami sy ni ya..hikhik~

Sekarang berdua..nanti kita bertiga ya syg..insyaAllah.. ♥

Sekarang hubby mmg suka pegang + gosok-gosok perut..
kan dah bleh rasa baby movement..hubby memang excited bila baby kicking..hehehe~

Lepas penat berjimba baru p carik makan then sambung round-round pulau..
around 2am baru balik bilik..heheh~best!

okla..nanti sambung cerita lagi ye..
penat nih menaip..maafkan ibu mengandung ni ye sebab cpt penat & mengah..ahaks! *alasan..*



Terima Kasih Daun Keladi.
Nanti Datang Baca Lagi.

3 comments:

Mrs Lurve said... Click To Reply!

wahh..best2...sejak preggy nie xpegi holiday mana2 pun, sbb hubby xkasi selagi baby blm lahir..sedih

Anonymous said... Click To Reply!

congrats :-)

from MPC Training Room!!!

::eLeya:: said... Click To Reply!

Mrs. Lurve~ pegi holiday time preggy ni limited sikit sebab dah xlarat jalan jejauh+lelama kan..xpa dear, tunggu lepas baby kuar pegi holiday puuuass2 okeh.. =)

Anonymous~tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...