Love

Babymoon Trip @ Langkawi Part 2

www.tips-fb.com

Jom sambung jalan-jalan ngan kami berdua lg nak??
day 2 (28th Dec 2012), tempat pertama yg kitorang terjah selepas pekena nasik kandaq is Kota Mahsuri..
Penat gak jalan-jalan dlm kota ni..lama jugak la spend time dlm tu..penat..
i olls malas nak letak caption utk suma gambar..very sorry ya.. >.<'


Hubby i mmg agak hover dlm bergambar..heheh~

Last dtg sini kalau xsilap masa tu aku Form 4 kalau xsilap..around 2001..
dulu dtg sini ngan family..skrg dtg ngan my lovely hubby & usung my little cupid dlm perot sekali..hikhik~
banyak yang dah berubah kat sini..



Lepas dah penat round-round Kota Mahsuri kitorang plan nak ke naik cable car..ada hati tu aku yang memboyot ni nak naik cable car..huu~tp dlm perjalanan sblum ke cable car tu kitorang nampak ada pantai apa ntah namanya..cantikk! ramai gak families yg picnic kat situ..for me, pantai ni sesuai la untuk parents yang bawak anak-anak utk picnic..kalau Pantai Chenang..uhh~sangat tak sesuai utk anak-anak yang nak membesar..ramai foreigners dok berjemur kat tepi-tepi pantai tuh..& op koz la berbikini bagai..tu blom yang beraksi romantik bagai lagi tuh..uhh~pencemaran budaya di situ even pantainya cantik sangat..

Time ni aku dah penat gila vavis dah..kaki bengkak ni tak yah cakap la tp keinginan nak enjoy tu ada..
kesian hubby main air sesorang..aku cuma celup-celup kaki sikit-sikit then naik..holiday time pregnant mmg kurang best..huuu~

Next station..Oriental Village / Langkawi Cable Car..
Jalan-jalan dlm tu lagi..best tp dah main ngan penat + tak larat ni benda best pon jd xberapa nak best..
hubby pon dah penat tu..seharian berjalan kan + dia kena drive lagi..aku nak drive gani-ganti dia tak bagi..
xharap katanya..eh2~setakat keta Chery QQ cikonet tu apa la sgt kan..



Plan asal mmg nak naik cable car tp bila tengok ketinggian gunung-ganang yang akan dilalui cable
car tuh kitorang tukar plan..so xjadi la naik cable car..lgpon pregnant2 ni rsau la naik tinggi-tinggi..

Ni la keta sewa kami sepanjang kat Langkawi..comel okeh..
Nama dia Chery QQ..alahai nama pon comel..abg keta sewa tu cakap keta ni ada kat Langkawi ja..
ntah la..tp sgt bez la keta ni & yg penting jimat petrol..isi petrol RM20 bleh round merata-rata..

Lepas abis jalan-jalan kat Oreintal Village & Langkawi Cable Car hubby kalut ja ajak p tengok sunset kat
Pantai Cenang..tp sayang..tak sempat la pulak..bila sampai ja situ matahari dah tak nampak dah..
kesian hubby..frust sangat dia sebab dia nak sangat snap gambar sunset kat Pantai Cenang tu..ehmm~
tak pa la syg, nanti kita cari pantai & snap picture sunset baaannyaakk2 ok.. =)

@ Pantai Cenang

Matahari dah tak nampak..huu~

Masing-masing dah penat & lapar..malam tu sebelum balik ke bilik kitorang pekena nasik kandaq lagi..before that singgah mall apa ntah kat Pekan Kuah tu..saja cuci mata..kitorang just beli chocolate sikit2 utk kitorang mkn ja sebab esoknya nak jalan-jalan lagi kang cair plak chocolate tu kan..sampai bilik trus mandi+solat & masing-masing terbongkang tidoq sampai ke pagi ..kena simpan tenaga sebab esoknya nk pegi Island Hoping pulekk..

to be continue..




Terima Kasih Daun Keladi.
Nanti Datang Baca Lagi.

2 comments:

Mrs Lurve said... Click To Reply!

jimat tue kalo isi petrol 20hengget ja..


p/s: dear, agak susah nak komen dkt blog u, sbb ada word verification nie, apa kata kalo buang wording nie, mesti lbh mudah utk org komen dan lbh frenly..boleh tgk tutor di sini ok

http://www.mimiepinkummi.my/2013/01/tutorial-komen-takde-word-verifications.html

::eLeya:: said... Click To Reply!

dear~dh takde word verifications lg..tq sgt2..syg ketat2 lah.. >.<'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...