Love

Mengidam

www.tips-fb.com

Memang sejak azali aku ni sgt suka makan chocolate, ice cream, kek..
yes, i know benda-benda manis ni sangat tak bagus utk aku plus tengah-tengah preggy nih..
tp aku makan pun still beringat gak la kan..tp bila pregnant ni pantang nampak kek mesti nak 
ja masukkan ke dlm tekak ni ha..bleh termimpi-mimpi ok kalau tak dapat makan..uhuh~

Ada 1 hari tu rasa nak sgt makan kek tiramisu..sambil membayangkan betapa 
heavennya bila kek tuh meluncur laju ke dalam  mulut & trus ke anak tekak nih..lagi-lagi bila kek tu sejuk-sejuk plak..alahai~meleleh ayaq lioq habaq hang..hahaha~
then trus laju-laju text kakak angkat aku, k.normah..bgtau dia ibu mengandung mengidam nak makan tiramisu kek..heheh~k.normah memang pandai bake cake..cakap ja nak makan kek apa, order ja..
dah la kek dia super sedap..wuhuu~beruntungla ada kakak angkat secomel & sehebat k.normah..wahhh~puji melangit plak kan..
k.normah gak la yang watkan wedding cake, apam polka dot, cheese tart untuk wedding aku..
kalau korang nak tengok air tangan dia try search Red Cherry Bakery kat FB eh..aku malas nak bg link bagai..lg 1, k.normah ni owner Red Cherry Bakery ok..

Tiramisu kek yg super sodap!
Amek kau! melahap sampai lebam..aku dapat free ok tiramisu kek nih..
dia wat special untuk aku..actually ni bekas biskut raya yang agak tinggi & besar tau..
memang puas makan la kan..aku sorang makan hampir 70%, lg 30% hubby, mama, adik-adik aku makan..
hebat tak aku bleh melahap sebanyak 70% dari sebijik tiramisu kek nih?? >.<'

Ni my lovely wedding Russian Cake..
K.normah watkan gak..alahai~sedap sangat-sangat..
sekarang rasa nak text dia lg la ckp mengidam nak mkn Russian Cake plop..ehee~
untung-untung dapat kek free..wahahaha~
silap-silap aku dapat pelempang free dr k.normah..padan muka..
bagi sebijik kek free, nk lg sebijik free..dah la stok kek memahal plak tu..
*penampar free nak?? :p*



Terima Kasih Daun Keladi.
Nanti Datang Baca Lagi.

5 comments:

cik mah said... Click To Reply!

nyum2 sedapnya...smbil baca entry smbil mkn coklat rase kek..hehehhe

Mrs Lurve said... Click To Reply!

kek no 2 tue memg nmpk terliur gila...yg xsuka mkn pun jd mengidam hehehehe

::eLeya:: said... Click To Reply!

cik mah~ heheh~mkn coklat feeling2 mkn kek eh..bagus2.. :)

Mrs. Lurve~kalau cmtu kena rasa gak la dear..kang nanti bb kluar meleleh ja air liur dia ha.. :p

Miz Sharmia said... Click To Reply!


sedapnye tiramisu tuu.. rasa nak wat la.heheh

::eLeya:: said... Click To Reply!

nanti dah siap simpan utk kita sikit ye..hee~ >.<'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...